Рішення львівської Феміди для російського шпигуна - 10 років в'язниці

У Львові російського шпигуна засудили на десять років. Про це пише Depo.Львів з посиланням на прес-центр СБ України.

У Львові російського шпигуна засудили на десять років. Про це пише Depo.Львів з посиланням на прес-центр СБ України.

Апеляційний суд Львівської області засудив на десять років позбавлення волі громадянина Російської Федерації, який виконував завдання головного розвідувального управління генерального штабу російського міністерства оборони.

Як відомо, співробітники спецслужби затримали агента в липні 2014 року у Львові. Чоловік мав при собі інформацію про дислокацію та переміщення військової техніки територією регіону, яку мав намір передавати російським кураторам.

Слідчі СБ України встановили, що кадровий військовий після розвалу СРСР залишився проходити службу на території Росії та прийняв її громадянство. Після виходу на пенсію мав матеріальні труднощі, тож погодився на пропозицію російської спецслужби виїхати до Львова в ролі "законсервованого" агента.

Уродженець Львова повернувся в рідне місто 2012 року. Легендою для повернення стало бажання доглядати за старою матір’ю та організувати тут бізнес. Проте реальним джерелом його доходу були виплати від спецслужб РФ. Після початку російської агресії агент отримав завдання через старі зв’язки в українських військових колах розпочати збір секретної інформації. Передачу даних, за задумом кураторів, він мав здійснювати через дружину, яка перебувала в уже окупованому Криму.

Агент почав підшукувати інформаторів, обіцяючи потенційним зрадникам грошову винагороду, але його оперативно викрили співробітники СБ України.

За матеріалами СБУ суд визнав громадянина Росії винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: