Екоінспекція Грибовицьке сміттєзвалище востаннє перевіряла у вересні 2013 року

gr_sme645748568-151

Останню планову перевірку ЛКП «Збиранка» Держекоінспекція щодо дотримання підприємством природоохоронного законодавства проведено 2013 року.

Про це йдеться у відповіді на запит ІА «Дивись.info» до Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Інспекція тоді тривала з 10 до 30 вересня.

Натомість у липні 2014 року мала відбутися позапланова перевірка Грибовицького сміттєзвалища на предмет виконання ЛКП «Збиранка» приписів, отриманих під час попереднього інспектування. Однак через внесення змін до законодавства кількість перевірок було обмежено, і Держекоінспекція не змогла перевірити виконання власних приписів.

А вже 13 жовтня 2015 року мала відбутися планова перевірка, однак екоінспекторів на територію ЛКП «Збиранка» не пустили. Відтак Держекоінспекція звернулася із позовом до Львівського окружного адміністративного суду, який, натомість, став на бік комунального підприємства і не дозволив інспекторам перевірити роботу ЛКП «Збиранка».

6 квітня нинішнього року Держекоінспекція звернулася до апеляційного адміністративного суду, який 23 травня скасував постанову Львівського окружного адміністративного суду і зобов’язав ЛКП «Збиранка» допустити на територію підприємства інспекторів.

31 травня Держекоінспекція отримала повний текст рішення та скерувала заяву до Львівського окружного адміністративного суду про видачу виконавчого листа.

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі стався зсув сміття, під час якого загинули троє рятувальників, котрі напередодні гасили пожежу. Ще одного працівника ЛКП «Збиранка» досі шукають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: