МЗС України спрямував ноту протесту російській стороні через візит Матвієнко до Криму

64af255427dfb5cd956c5b10012d3981

Міністерство закордонних справ України висловлює протест через не узгоджений з українською стороною візит голови Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації Валентини Матвієнко в Крим, відповідна нота протесту спрямована в МЗС РФ, пише Інтерфакс-Україна.

Міністерство закордонних справ України висловлює протест через не узгоджений з українською стороною візит голови Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації Валентини Матвієнко в Крим, відповідна нота протесту спрямована в МЗС РФ.
«МЗС України висловлює протест через не узгоджений з українською стороною перебуванням 3-4 червня на суверенній території України в її міжнародно визнаних кордонах, яка містить Автономну Республіку Крим і Севастополь, голови Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації В.Матвієнко», - йдеться в коментарі українського МЗС в понеділок.
У зовнішньополітичному відомстві зазначають, що перебування В.Матвієнко на території Автономної Республіки Крим є відвертим зневажанням з боку російської влади державного суверенітету України, свідченням порушення з боку РФ Статуту ООН, принципів і норм міжнародного права, свідомим ігноруванням цією країною своїх міжнародних зобов'язань.
Вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, її посадових осіб, а також на незаконні "органи кримської влади" і їхніх представників, які приймають незаконні рішення та чинять протиправні дії», - сказано в коментарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: