У Росії мережі ресторанів «Корчма Тарас Бульба» донарахували податків на мільярд рублів

Мережі ресторанів «Корчма Тарас Бульба» донарахували за період 2011-2013 років податків, пені та штрафів майже на 1 мільярд рублів.

Про це, пишуть Ведомости, говориться в рішенні Арбітражного суду Москви за позовом компанії «Юнітек-концерн», що керує одним з ресторанів мережі. Компанія намагалася оскаржити рішення, за яким їй донараховано 1,8 мільйона рублів, але в кінці травня програла справу.

У серпні 2014 року, говориться в рішенні суду, оперативники ГУ МВС по Москві вилучили документи і обладнання в керуючої компанії мережі «Корчма Тарас Бульба» і в одному з ресторанів. У числі іншого були вилучені документи, які нібито підтверджують неврахований дохід мережі. Після цього податкова служба провела перевірку 15 підприємств, які керують ресторанами, за підсумками якої було донараховано податки, пені та штрафи на майже 1 мільярд рублів.

Засновник ресторанної мережі Юрій Бєлойван недоплату податків категорично заперечує. Він, зокрема, заявив Ведомостям, що свідчення про нібито застосовуваних в ресторанах незаконних фінансових схемах дали колишні співробітники ресторанів, з якими були конфліктні ситуації, а показання співробітників податковими органами при винесенні рішення не враховано і до матеріалів діла не долучені.

У документах, які податкова вважає підтверджують неврахований дохід мережі, насправді, за словами Белойвана, були вказані планові показники. Крім того, він вказав на процесуальні порушення в ході розслідування.

Бєлойван підкреслив, що рішення про донарахування податків буде оскаржено, також як і вердикт Арбітражного суду по «Юнітек-концерну».

Офіційні представники Федеральної податкової служби від коментарів поки утрималися.

Мережу «Корчма Тарас Бульба», засновану в 1999 році, за даними на її сайті, входять 18 ресторанів української кухні в Москві і Підмосков'ї, а також один ресторан в Києві і один в Нью-Йорку. У компанії також є власна ферма «Козача» в Рязанській області. Юрій Бєлойван є засновником мережі і її керівником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: