Через підприємство Ахметова склади «Львівугілля» переповнені – шахтарі готові перекривати залізницю

ugol_10_650x410

ПАТ «ДТЕК Західенерго» купує тільки 9 вагонів вугілля, або 560 тонн на добу у ДП «Львіввугілля» при добовому видобутку 5,5-6 тисяч тонн.

Про це повідомив голова Львівської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин.

«Така кількість вугілля не могла нас задовільнити. Адже реалізація вугілля, тобто проданий товар – це кошти, які можна використати на заробітну плату шахтарям. Це ті кошти, за які мають жити шахтарі і місто Червоноград», – каже профспілковий лідер.

Через ситуацію, що склалася, профспілки скерували листи, починаючи від голови Львівської облдержадміністрації і закінчуючи президентом.

«З Адміністрації президента нам повідомили , що листа про відвантаження і не реалізацію вугілля направлено в Кабінет Міністрів України. Відповіді з Кабміну досі нема», – наголосив Олег Турчин.

За словами керівника профспілки, шахтарям Львівщини досі повністю не виплатили зарплатню за квітень – не виплачено 25%.

На сьогоднішній день на складах ДП «Львіввугілля» знаходиться 100 тисяч тонн сировини. З настанням літа це може призвести до екологічної біди.

«Ми зібрали нараду, на якій ухвалили рішення: якщо питання не буде вирішене, то перекриємо всі доступи вугілля до ТЕС у Добротворі і Бурштині, щоб привернути увагу до Червонограда. Після цих різких листів, зокрема до президента, нам дещо  збільшили ліміт вугілля до 20 вагонів. Після учорашніх перемовин з представниками ДТЕК ми прийняли рішення, яке нас дещо непокоїть, бо ми наразі не можемо сказати людям, що робитимемо далі. Але наразі ми призупинили акцію, а в четвер очікується рішення. Будуть представники ДТЕК, облдержадміністрації, і представники шахт. Де і буде вирішено, що робити далі. Інакше нам доведеться самим захищати шахтарів і Львівський вугільний басейн, щоб люди мали заробітну плату і мали впевненість у завтрашньому дні», – сказав Олег Турчин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: