Кіднепінг: жовківські поліцейські затримали викрадача дітей завдяки надскладним експертизам ДНК

Missing144_0_1

Днями поліцейські Жовківського відділення затримали викрадача дітей. Злочинця заарештували, йому оголошена підозра та обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Діти зараз вже вдома із батьками.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив начальник Жовківського відділення національної поліції Олександр Гостіщев.  

13403281_1152632834776260_1830961601591609264_o

«День захисту дітей. В шостій годині ранку працівниками Жовківського відділення поліції був проведений обшук в людини, яка небезпідставно підозрюється в скоєнні особливо важкого злочину – позбавлення волі дітей. Злочинець заарештований, йому оголошена підозра та обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – написав Олександр Гостіщев.

Викрали дітей 6 січня, на Святвечір, у Дублянах.

«В той час, коли українці родинами зібрались за святковим столом, працівники Жовківського відділення поліції, в повному складі підняті по тривозі, відпрацьовували всіх, хто міг щось або когось бачити, заходили в кожен будинок та квартиру», – повідомив поліцейський.

Поступово з’явились свідки. А вже наступного дня, 7 січня, був готовий фоторобот підозрюваного. Того ж дня працівники карного розшуку знайшли хлопчика, який спілкувався зі злочинцем.

«Таким чином, ми отримали нові факти, які можливо було перевірити лише із застосуванням спецтехніки і робити це потрібно було терміново. Ми відразу ж звернулись по допомогу в СБУ, хлопці швидко погодились, розуміючи ситуацію…» – зазначив Гостіщев.

Робота не зупинялась ні на годину, постійно проводилось відпрацювання раніше засуджених, допити свідків.

«Два тижні активної роботи, більше трьох тисяч опитаних, з яких двісті раніше засуджених, безліч технічних засобів та взаємодія з усіма силовими структурами, а координував усе це звичайний відділок поліції маленького міста, однак, всі працювали злагоджено, адже це була справа принципу… І ось, при одному з відпрацювань, дільничний зупинив чоловіка для того, аби перевірити документи і натрапив на злочинця. З цього моменту розпочався новий етап в цій справі, ми почали працювати з іще більшою силою і завзятістю. З речових доказів були отримані біоматеріали, за що велика подяка експерту НДЕКЦ, який ретельно і швидко перевірив усі речі з місця події, розуміючи, що мова йде про дітей. Це єдина експертиза, яка була зроблена по даній справі у Львові», – написав Олександр Гостіщев.

Інші експертизи були проведені у Києві, де за три місяці було зроблено чотири найскладніші експертизи ДНК (ДНК злочинця було витягнуто навіть зі шнурка від санчат, якого він торкався).

«З 06.01.2016 р. до 01.06.2016 р. до розслідування було задіяно багато підрозділів, про які ніхто навіть не чув, а також багато порядних працівників поліції, СБУ, військової контррозвідки, прокуратури, справжніх офіцерів, для яких це було не лише обов’язком, але й справою честі. Кожен був готовий працювати і вдень, і вночі», – наголосив начальник відділення.

Зараз діти перебувають вдома, поруч зі своїми батьками.

«Я дуже сподіваюсь, що коли вони виростуть, то не будуть пам’ятати тих жахливих подій, які трапились в переддень Різдва», – завершив Гостіщев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: