Савченко хоче звільняти політв'язнів-українців у Росії

Народний депутат Надія Савченко заявляє, що планує продовжити співпрацю зі своїми російськими адвокатами, передає Інтерфакс-Україна.

«Вони добре зробили свою справу щодо захисту мене. Вони всі - індивідуальності, особистості. Їх адвокатська діяльність - це їх справа. Я буду з ними і надалі працювати», - сказала вона на прес-конференції в середу в Києві.

Савченко заявила, що має намір з адвокатом Іллею Новіковим працювати над законодавчим удосконаленням судової реформи в Україні, яку називає наразі «сирою».

«Вважаю, що необхідно вносити доповнення та зміни. Я її бачу трохи по-іншому», - зазначила вона.

Водночас народний депутат повідомила: «З Фейгіним та Полозовим ми працюватимемо на міжнародному громадському майданчику щодо звільнення політв'язнів із Росії, зокрема кримських татар на окупованій території Криму».

При цьому вона додала: «Як вони працюватимуть між собою - це їх особиста справа».

Адвокат М.Полозов у середу на своїй сторінці у Twitter написав, що він та М.Фейгін не працюють з І.Новіковим із грудня минулого року, але умовилися з Н.Савченко до кінця справи не надавати цьому розголосу.

«Просився в справу, його взяли в команду. В якийсь момент, порушуючи домовленості, перестав працювати в команді. Почав вести свою гру», - написав М.Полозов.

За його словами, так званий закон Савченко просував І.Новіков, усупереч домовленості про невтручання в українську політику та законотворчість.

«Зараз він намагається нав'язати Україні закон про присяжних засідателів. Це в той час, як в РФ знищують цей інститут як такий... Адвокати в РФ мають займатися захистом осіб в РФ і на територіях, контрольованих владою РФ, а не втручатися у внутрішні справи України.

Тому прошу не асоціювати мене та мого колегу Марка Фейгіна з адвокатом Новіковим. Хтозна, що він ще наговорить і зробить», - написав М.Полозов.

Раніше І.Новіков в ефірі одного з українських телеканалів заявив, що має намір допомогти нардепові Н.Савченко з підготовкою законопроекту про суд присяжних в Україні, які колишня його підзахисна може внести до Верховної Ради вже восени поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: