У Львові відкрилась виставка, аби допомогти дітям, «обпеченим» війною (ФОТО)

IMG_3316

7 червня у львівському Палаці мистецтв відкрилась виставка відомих фотохудожників з чотирьох країн.

Організатори виставки – польський фонд «Lambre», а мета – зібрати кошти на лікування сімнадцятьох маленьких учасників проекту, які потребують дорогого лікування та реабілітації. Проект «Забуті світом» відбувається у Львові під патронатом облдержадміністрації, а світлини, представлені у Палаці мистецтв побували на перших шпальтах авторитетних світових видань, таких як «The New York Times», «Rzeczpospolita» тощо. Виставка вже відбувалась у кількох польських містах, а після Львова має вирушити до столиці.

Після відкриття виставки у Львові організатори внесли певні зміни в експозицію. Про це розповів у своєму Фейсбук президент правління фонду «Lambre» Мачей Монгрід: «Деякі підписи фотографів під окремими світлинами ми вирішили сьогодні зняти з експозиції. Зазначу, що ми, як організатори не робимо оцінок підписам під фото, адже розуміємо, що це бачення фотографом конкретного кадра. Мета виставки - нагадати, що через війну, страждають діти мирні мешканці. Виставка - предмет обговорення та пошук рішення, як їм допомогти».

Він також розповів про те, скільки дітей вже проходять лікування. «Під час відкриття у Льові, ми показали фільм про цих дітей - дітей з Донбасу, показали історії кожного з них, - написав Мачей Монгрід. - Ними ми вже почали опікуватись, ми лікуємо їх в Польщі від різних важких захворювань та поранень, ми шукаємо на це засоби та збираємо кошти на лікування на виставках. Сімнадцятеро детій. Семеро з яких вже отримали допомогу від нас і від інших організацій. Двоє дітей мають дуже важкі хвороби, але ми всіма медичними силами підтримуємо їм життя».

Він також попросив не зміщувати акценти цієї благодійної виставки: «Тому наголошуємо лише на мистецькій та благодійній складовій проекту і просимо не зміщувати акценти, бо ж іншої мети ми не переслідуємо. Ми, як організатори, у свою чергу й надалі повідомлятимемо вам новини про дітей та проект загалом», - написав пан Монгрід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: