Уряд України створить 20 мобільних груп для боротьби з корупцією на митниці

уряд

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо створення при Міністерстві фінансів Міжвідомчого цільового центру (МЦЦ) та 20 мобільних груп для боротьби з корупцією на митниці, а також ввів обов'язкову фото- та відеофіксацію здійснення митних формальностей.Відповідні рішення уряд затвердив на засіданні в середу.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Як повідомляється на веб-сайті Кабміну, МЦЦ здійснюватиме постійну координацію дій мобільних груп, які формуватимуться з представників Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції.
Аналітична група у складі центру проводитиме аналітико-пошукову роботу з метою виявлення ризикових операцій у зоні діяльності митниць і передаватиме інформацію мобільним групам, які в цілодобовому режимі діятимуть на всій території України, для оперативного реагування.
Крім того, згідно з повідомленням, поетапно впроваджуватиметься обов'язкова фото- та відеофіксація при проведенні формальностей митними та іншими контролюючими органами: всі етапи огляду безперервно фіксуватимуться і супроводжуватимуться коментарями посадових осіб. При цьому фото- та відеоматеріали будуть доступні для подальшого перегляду та контролю.
«Це буде дуже серйозна проблема для тих, хто хоче порушувати законодавство», - прокоментував це рішення журналістам міністр фінансів Олександр Данилюк.
За його даними, мобільні групи почнуть працювати з 1 серпня, а фото- та відеофіксація почне впроваджуватися з 1 липня.
Згідно з проектом постанови уряду, заробітна плата для керівника МЦЦ передбачається у розмірі 50 тисяч гривень, старшого мобільної групи - 40 тисяч гривень, членів мобільних груп - 30 тисяч гривень.
«Переконаний, що ці групи покажуть свою ефективність - якщо ні, ми їх просто скасуємо», - сказав Данилюк.
При цьому міністр наголосив, що ухвалення такого рішення не приведе до збільшення видатків: фінансування здійснюватиметься в рамках коштів залучуваних відомств.
В уряді розраховують, що ці рішення запобігатимуть корупційним проявам (і з боку митних органів, і бізнесу), підвищать прозорість та ефективність митного та інших видів контролю, а також у цілому допоможуть викоренити негативні тенденції, які нині мають місце на митницях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: