Замість відремонтувати дах у їдальні на полігоні Широкий Лан – там встановили підвісну стелю

Міністр оборони Степан Полторак вчора звільнив заступника начальника Південного ТерКЕО і заборонив будь-які виплати, пов’язані із ремонтом їдальні на полігоні Широкий Лан.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав радник міністра Юрій Бірюков.

«Вчора от і міністр приїхав і... знову наговорив багато матів, звільнив заступника начальника Південного ТерКЕО, підписав пряме розпорядження про заборону будь-яких платежів до повного усунення всіх недоліків. 2 мільйони гривень розпиляні на ремонті маленької їдальні. Той самий випадок, коли можна говорити з пафосом: два мільйони народних грошей! Аудит, ВСП, передача матеріалів до військової прокуратури», – написав Бірюков.

Історія почалася рік тому, коли міністр відвідав солдатську їдальні.

«Їдальня невелика, на 300 осіб! Її особисто міністр оборони наказав нормально відремонтувати!» – написав радник.

І продовжив: «Рік тому в.о. начальника ГоловКЕУ полковник Берзназ привіз на Широкий Лан якусь фірмочку, яка успішно почала освоювати бюджет. Пробивши дах для виведення вентиляції, вони не особливо морочилися з закладенням стиків. І всю осінь-зиму-весну сніг і дощ текли всередину. А я приїжджав, дивився і не заважав. Мені реально було цікаво чим все закінчиться. Адже вони думали, що зможуть підписати акти і здати об'єкт в експлуатацію… Потім звільнили Берназа. Потім вигнали першу фірму. Прийшли нові будівельники, переробляти роботу попередніх. Вони зробили гідроізоляцію даху, щоб він не тік? Ні-і-і, ми не шукаємо легких шляхів – ми монтуємо підвісну стелю, щоб не було видно протікання. Армія ж все стерпить, армія за все заплатить».

На цьому історія з їдальнею не закінчилася, оскільки очікували на урочисте відкриття.

«Потім ми стали готуватися до урочистого візиту міністра оборони України, здачу в експлуатацію об'єкта, стрічка... і оплата. І ось тут щось пішло не так. Спочатку командир полігону відмовився підписувати акт введення в експлуатацію, вимагаючи, на трьох сторінках дрібним почерком, виправити недоробки. Це той самий командир, того самого полігону, якого всі так полоскали за умови розміщення 53-ої бригади. Ага, адже за розміщення 53-ої бригади командир полігону не відповідає (саме, за Статутом), а ось за свій об'єкт відповідає», – зазначив Юрій Бірюков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: