Більшість українців вважає що влада України веде країну «не туди»

ВРУ

 Троє з чотирьох українців критично оцінюють напрямок справ, у якому керівництво веде Україну, свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), інформує Інтерфакс-Україна.

В оприлюдненому в четвер прес-релізі за результатами дослідження зазначено, що на питання «Як Ви вважаєте, керівництво України веде країну в правильному чи неправильному напрямку?» 76% респондентів відповіли «в неправильному напрямку».
Варіант "у правильному напрямку" обрали 11,0% респондентів. Ще 13% опитаних не змогли відповісти на запитання.
Позитивно оцінюють діяльність президента України Петра Порошенка 14,1% населення, негативно - 70,1%. Ще 15,8% не визначилися зі своєю думкою.
Діяльність прем'єр-міністра Володимира Гройсмана позитивно оцінили 12,2%, негативно - 51,2% опитаних. Ще 36,6% не визначилися зі своєю думкою.
Діяльність Верховної Ради позитивно оцінюють 4,1% дорослих громадян України, негативно - 86,9%. Ще 9,1% не змогли відповісти на питання.
При цьому 47,1% респондентів повідомили, що вони позитивно оцінюють діяльність їх мера/сільського голови. Негативно оцінюють - 29,9%. Не визначилися зі своєю думкою - 23%.

Всеукраїнське опитування проводилося КМІС з 20 травня до 2 червня 2016 р. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2043 респонденти, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-ступінчастою стохастичною вибіркою із квотним добором на останньому щаблі, що є репрезентативним для населення України старше 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, контрольованій українською владою.
Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: