Для розслідування провадження проти Яценюка немає достатніх підстав - генпрокурор

Луценко 5_2

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що для розслідування кримінального провадження стосовно екс-прем'єра, лідера партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка немає достатніх підстав, інформує Інтерфакс-Україна.

«Я ще не вивчив матеріалів», - сказав Юрій Луценко журналістам у Києві в четвер, відповідаючи на запитання про те, в якому стані нині перебуває кримінальне провадження стосовно екс-прем'єра Арсенія Яценюка.
«Виходячи з того, що цю справу вже кілька разів відкривали і закривали, то перше моє враження, що ця справа - виключно політичний піар народного депутата Капліна», - додав він.
Генпрокурор зазначив, що ніяких нових аргументів для розслідування справи наведено не було, зокрема і судом. «Боюся, що це використання законодавства, яке зобов'язує відкривати провадження за будь-якою заявою виключно для піар-акції", - сказав він.
Водночас генпрокурор наголосив, що якщо будуть конкретні факти зловживань із боку якоїсь посадової особи в Україні, то він готовий їх розслідувати. "Ніяких недоторканних осіб у державі немає, але, з іншого боку, також необхідно навчитися відрізняти факти від словесного струсу повітря, чим охоплені, на жаль, багато народних депутатів», - сказав Юрій Луценко.
Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України у відповіді на запит нефракційного народного депутата, члена парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Дмитра Добродомова підтвердила наявність кримінального провадження за фактом одержання хабара в розмірі $3 млн прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком за призначення на посаду керівника «Концерну РРТ» Володимира Іщука.
У Генпрокуратурі заявили, що не висувають якихось обвинувачень на адресу А.Яценюка, а кримінальне провадження про хабар при призначенні керівника «Концерну РРТ» Володимира Іщука було зареєстроване не самостійно, а за рішенням суду.
«У нас було звернення від депутата Капліна з повідомленням, що начебто мали місце такі обставини (хабар при призначенні голови РРТ - ІФ). Згідно з нормами КПК, його було внесено до ЄРДР, і йому було присвоєно номер. Після цього прокуратура викликала Капліна до нас на допит, щоб він дав оголошення щодо тих обставин, про які він повідомляв у зверненні. На жаль, на наші запрошення він не відреагував, пояснень не надавав», - розповів прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: