Представник інвесторів розповів, від якого сміттєпереробного заводу відмовився Садовий

13391496_1204428446235554_5242214386535387605_o

На початку літа 2014 року група інвесторів з закордону, мали намір збудувати сміттєпереробний завод за німецькими технології власним коштом, але міська влада Львова, без незрозумілих причин не продовжила співпрацю щодо цього проекту.

На початку літа 2014 року група інвесторів з закордону, мали намір збудувати сміттєпереробний завод за німецькими технології власним коштом, але міська влада Львова, без незрозумілих причин не продовжила співпрацю щодо цього проекту.

Про це сьогодні, 9 червня, під час прес-конференції розповів представник інвесторів Ніколас ван Доеверен, інформує ІА Дивись.info.

За його словами, що в 2014 році розпочались дискусії з міською владою, щодо будівництва сміттєпереробного заводу, який мав би в тому числі позбавити грибовицьке полігону сміття.

«Якщо ви поглянете на ту кількість сміття у Львові, то воно поділяється на органічні залишки - 30 %, папір - 20 %, пластик - 16 % і скло - 10 %. У Львові 93 % усього сміття йде на грибовицьке сміттєзвалища. Додам, що лише 6,7 % сміття спалюється в Україні», - сказав Ніколас ван Доеверен.

Представник інвесторів резюмує, що компанія яку він представляв, презентувала найкращі технології галузі.

«Перше, це чітке сортування сміття. Все б йшло в один контейнер, який автоматично сортував сміття. Тоді сміття можна було піддавати переробці. З органічних відходів ми б виробляли біогаз. У Голландії наприклад, майже кожен фермер має джерело свого біогазу, від екскрементів тварин. Це можливо зробити, скло і папір теж би перероблявся, і це б приносило прибуток своєму власникові», - додає він.

Також пан ван Доеверен додав, що будівництво такого заводу не призвело для бюджету Львова жодних витрат і підвищення квартирного тарифу, а від міської влади вимагалась лише земельну ділянку.

«Місто мусило надати від 10 до 60 гектарів землі, за яку б інвестори могли заплатити. Також для роботи заводу потрібне було постачання сміття на найближчі десять років, щоб завод став окупним», - зазначив він.

Ніколас ван Доеверен пригадує, що всі переговори тривали з заступником мера Володимиром Шевчуком.

«Ця ідея заступнику дуже сподобалася, і можна сказати, що він її пролобіював, піссля чого ми показали меру Львова фінансову презентацію. Але після презентації все стало мовчазно і ми не отримали жодної відповіді», - каже він.

Довідка:

Ніколас ван Доеверен (Нідерланди), юрист, фінансовий менеджер і управлінець проектами з 20-річним стажем роботи у великих міжнародних компаніях. Працював, крім Нідерландів, у Китаї і Росії, з 2014-го року – в Україні. 16 років працював заступником голови міської ради і головою президії міської ради голандського міста Делфт, що має майже 100 тисяч мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: