У вищих судах працюють 43 судді-мільйонери

Громадський рух «Чесно» опублікував перші результати дослідження українських суддів «Фільтруй суд: через очищення - до справедливого суду"

У вищих судах працюють 43 судді-мільйонери, йдеться на сайті руху.

Всього у рамках кампанії буде проаналізована інформація про більш ніж 7 тисяч суддів. Зараз громадські активісти презентували списки «служителів Феміди» в категоріях «Судді-мільйонери» , «Латифундисти» , «Бездомні» і «Судді, які відпускали негідників».

Громадські активісти, які проаналізували на даний момент сукупний сімейний доход 309 суддів вищих судів України, нарахували серед них 43 суддів-мільйонерів. У Вищому господарському суді таких 16, у Вищому спеціалізованому суді по розгляду цивільних і кримінальних справ - 13, у Вищому адміністративному суді - 10, по двоє мільйонерів працюють у Верховному і Конституційному судах.

Їх багатства, окрім зарплати, отримані різними шляхами - спадок, подарунки, позики, надходження з-за кордону.

Активісти також відібрали суддів, які задекларували найбільше землі. З 309 суддів 11 виявилися великими землевласниками. Рейтинг очолює суддя Конституційного суду України Віктор Кривенко, у власності сім'ї якого 17,55 гектара землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: