Держава сплатить 70 % вартості автобусів для опорних шкіл Львівщини

Уряд підтримав ініціативу Міністерства освіти і науки України щодо збільшення долі державного співфінансування в цьогорічній закупівлі шкільних автобусів для сільських територій.

Пропорція співфінансування 50 % на 50 % змінена на 70 % на 30 % для тих місцевих громад, що не мають відповідних надходжень до місцевих бюджетів.

За словами Міністра освіти та науки України Лілії Гриневич, із запровадженням нового розподілу, органи місцевого самоврядування мають півтора місяці для того, щоб оголосити тендери на закупівлю автобусів.

«Нова пропорція спільної закупівлі виглядає так: не більше 70 % коштів виділяє держбюджет і не менше 30 % – місцеві бюджети. Якщо ж органи місцевого самоврядування будуть зволікати із закупівлею шкільних автобусів, які потрібні учням до початку навчального року – їхні кошти будуть перерозподілені на користь тих органів місцевого самоврядування, які готові закуповувати автобуси і витрачати на це кошти із власних бюджетів», - зауважила Лілія Гриневич.

Довідково:

За інформацією виробників, вартість автобусів на 31 посадочне місце (28 дітей + 3 супроводжуючих осіб), які відповідають екологічним нормам Євро-4 та Євро-5, варіюється від 1,4 мільйона гривень до 1,6 мільйона гривень. Загалом на придбання шкільних автобусів у держбюджеті на 2016 рік закладено 600 мільйонів гривень

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: