Керівники партій Львівщини просять людей не блокувати львівське сміття

Лідери політичних партій Львівщини підписали декларацію, в якій закликають громади Львівської області бути солідарними з Львовом та тимчасово дозволити вивозити сміття на свої полігони, повідомляють в прес-службі ЛМР.

Під документом свої підписи поставили голови обласних організації політичних партій Львівщини: Анатолій Забарило («Громадянська позиція»), Валерій Веремчук («Народний Контроль»), Михайло Цимбалюк (ВО «Батьківщина»), Парасковія Дворянин («Об’єднання «Самопоміч»). А також заступник голови Львівської територіальної організації «БПП-Солідарність» Тарас Ситник та голова фракції «Народний Рух України» у ЛОР Богдан Гагалюк.

«В такі критичні моменти повинні проявитися всі наші найкращі сторони, такі як взаємодопомога та готовність з розумінням поставитися до проблеми сусідів. Закликаємо органи місцевого самоврядування Львівщини позитивно розглянути прохання Львівської міської ради щодо тимчасового розміщення твердих побутових відходів з міста Львова на своїх полігонах», – йдеться у декларації.

Політики наголошують, що Грибовицьке сміттєзвалище – це проблема всієї області, адже туди десятки років звозили відходи з промислових підприємств усього регіону.

Разом з тим, представники політсил закликали Львівську міську раду максимально інформувати про кроки щодо вирішення проблеми з розміщенням ТПВ та рекультивацією сміттєзвалища.

Відтак, якщо громади області відгукнуться на заклики, то у найкоротші терміни ЛМР повинна укласти з ними угоди про тимчасове розміщення ТПВ та передбачити компенсаторні механізми щодо бюджетів місцевих рад, які уклали ці угоди.

«Впевнені, що разом нам вдасться подолати цю проблему та вирішити її комплексно і вкотре продемонструвати, що Львівщина є зразком громадянської солідарності для України», – переконують у декларації лідери політичних партій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: