Щоб на Донбасі поширилося українське мовлення, потрібно звільнити Донецьк

Щоб поширити українське мовлення на ту частину території Донбасу, що захоплена підтримуваними Росією сепаратистами, і наразі знаходиться під їх контролем, треба відновити українську владу безпосередньо у місті Донецьк, передає Укрінформ.

Про це заявив у п'ятницю у Херсоні на прес-конференції в облдержадміністрації голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.

«Якщо в Херсонській області це одна ситуація (з глушінням сигналу ворожих передавальних центрів - ред.), то в Донецькій області ситуація гірша. І коли мене питають, що треба, щоб відновити мовлення (українське - ред.) там, на Донбасі, в Донецьку, я просто кажу: треба звільнити Донецьк», поінформував Артеменко.
За його словами, розташування передавальних веж на Донбасі має свою специфіку. «Ідеологія будівництва веж в Донецькій області, прийнята ще у радянські часи, передбачала, що у Донецьку стоїть одна велика башта, а рельєф там гірський, териконовий і т.д. А усі інші - маленькі ретранслятори стоять, які ретранслюють (сигнал з Донецької вежі - ред.). Той, хто захопив Донецьку вежу, він апріорі переможець. Тому що вона покриває все», зазначив Артеменко.

Як він заявив, встановлення українських передавачів-ретрансляторів, які передають радіосигнал на підконтрольну сепаратистам територію, це маленькі, дрібні успіхи. «Бо ми не можемо маленьким своїм передавачем-ретранслятором "перебити" ці терикони, щоб дійти (сигналом - ред.) до Донецька», сказав голова Нацради з питань ТБ і радіомовлення.

Артеменко також підкреслив, що вже на другий день після звільнення міста Донецьк, можна накрити українським мовленням решту території області, що наразі підконтрольна сепаратистам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: