Без пенсійного оподаткування, але з іноземцями в армії. ТОП-5 документів, підписаних Президентом цього тижня

poroshenko_91

 

Додаткові кошти на відновлення Донбасу

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення зміни до 4 підпункту 24 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України».

«Ми зробили все можливе для того, щоб знайти понад 3 млрд гривень, які зараз будуть спрямовані до місцевих бюджетів Донецької та Луганської областей, і будуть використані для якнайскорішого фінансування відновлення постраждалого Донбасу.

Кожен громадянин, який пережив таке лихо, як окупація з щоденними обстрілами, втрату близьких чи тимчасову неможливість повернутися до рідної домівки, - має бачити, що держава піклується про нього», -

наголосив Глава держави.

Іноземцям дозволять служити в ЗСУ

Президент Петро Порошенко підписав Указ №248/2016 «Про Положення про проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства».

Указ спрямований на унормування визначеної Законом України «Про військовий обов'язок і військову службу» системи комплектування посад рядового, сержантського і старшинського складу військової служби за контрактом Збройних Сил України іноземцями та особами без громадянства.

Прийняття Указу надасть можливість іноземцям та особам без громадянства, які раніше не проходили військову службу у Збройних Сил України (які на цей час перебувають у військових частинах), сумлінно виконати у добровільному порядку, свій обов'язок щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України.

7174154

Стратегічний бюлетень  набув сили

На основі Стратегічного бюлетеня розробляються та реалізуються Державна програма розвитку ЗСУ, державні програми розвитку інших складових сил оборони, державні цільові оборонні програми, спрямовані на створення нових та модернізацію існуючих систем, комплексів і зразків озброєння та військової техніки, будівництво важливих військових об'єктів, розв'язання інших проблем у сфері оборони.

Оподаткування пенсій знято

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій», прийнятий Верховною Радою 2 червня.

Перші ці кроки дають нам можливість забезпечити не лише фінансування сектору оборони і безпеки, Збройних Сил України, а й в першу чергу спрямувати їх тим, хто сьогодні найбільше потребує. Перше – було зроблено кроки, спрямовані на захист пенсіонерів. І сьогоднішній Закон, який я підписую, стверджує, що в нас більше не будуть оподатковуватися пенсії»,-

сказав Президент

При цьому Гарант підкреслив, що пенсіонери нині одні з перших громадян, котрі потребують підтримки держави.

На крок ближче до суспільного мовлення

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення зміни до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо порядку приєднання державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм».

Цим документом усуваються перешкоди у створенні Національної суспільної телерадіокомпанії України.

У 2005 році Україна взяла на себе зобов’язання перед Радою Європи щодо перетворення державних телерадіокомпанії в канали Суспільного мовлення згідно з відповідними європейськими стандартами. Реформу державного телерадіомовлення було розпочато у квітні 2014 року, але й до сьогодні існує низка організаційних проблем, врегулювання яких потребує внесення змін до законодавства про суспільне мовлення.

Олег ГАЛІВ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: