Департамент охорони здоров'я ЛОДА економить на зарплаті медиків

Про це сьогодні, 13 червня, під час прес-конференції на тему повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Богдан Чечотка.

За його словами, що це найменш болюче вирішення проблеми під час фінансової скрути.

«Зараз у нас недофінансування – близько 200 мільйонів гривень. Щоби Міністерство охорони здоров'я додало нам ці кошти, ми мусимо їм показати, що і ми економимо», - каже чиновник.

За його словами, недодаючи зарплату медикам, департаменту вдалося зекономити станом на минулий тиждень 6-7 мільйонів гривень.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА нагадав, що кілька років тому змінилася система фінансування медицини. І тепер на одного мешканця розраховують, так звану, медичну субвенцію.

«Медична субвенція розраховується на одного мешканця на певній адміністративній території. Львівська область має 2,5 мешканців і на кожного в рік витрачається трошки більше 1000 гривень медичної субвенцій. З неї неможливо забрати гроші на інші потреби. Але і додати також. Щодо розрахунків, то майже 80 відсотків з медичної субвенції йде на виплату заробітної плати персоналу, 10-12 відсотків – на енергоносії та 7-8 – на саме лікування пацієнта», - пояснює він.

Тому єдине, на чому зараз можуть економити, це на зарплаті медиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: