До Львова їде Державний секретар Святого Престолу

Кардинал П’єтро Паролін освятить місце під будову благодійного дому «Карітас» і каплиці Римо-католицької парафії св. Івана Павла ІІ. Про це повідомили у Львівській міській раді.

18 червня, о 10.00, кардинал П’єтро Паролін з Папським нунцієм та іншими єпископами відправить Служби у Латинській катедрі. Заходи, пов’язані з освяченням місця побудови парафіяльного храму, розпочнуться на іподромі. Для охочих побачити все на власні очі при курії (вул. Винниченка, 32) о 13.30 год стоятимуть автобуси, які доправлять до місця подій.

Парафія св. Йоана Павла ІІ знаходиться неподалік від львівського іподрому, де 15 років тому Папа відправляв дві служби. Це було найбільше в історії України згромадження. В якості приготування до річниці цього історичного візиту нещодавно у Львові були продемонстровані реліквії і пам’ятки св. Івана Павла (у каплиці міської ради, в церквах Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові, св. Андрія, в каплиці УКУ), а також розповідалось про його навчання.

Перша частина урочистості освячення ділянки під будівництво розпочнеться о 14.30 год на іподромі – біля хреста з папського вівтаря (вул. Стрийська, 119). В молитві, проведеній спільно у римо і греко-католицькому обрядах, виступить хор «Егетрія» з УКУ, а парафія св. Івана Павла ІІ отримає з рук декана Філософсько-богословського факультету УКУ о.доктора  диякона Романа Завійського камінь з будинку Факультету на Хуторівці. Саме в будинку Факультету на Хуторівці ця парафія зродилась (у грудні 2011 року) і буде функціонувати до часу зведення свого приміщення. Камінь з УКУ разом з привезеним Держсекретарем Апостольської Столиці каменем з базиліки святого Петра стануть наріжними каменями для будинків парафії.

Далі під час урочистостей буде відтворений запис фрагменту промови св. Івана Павла ІІ у Львові. Опісля від іподрому учасники пройдуть вул. Стрийською до парафіяльної ділянки (Сокільники, вул. Стрийська, 6, між заправкою WOG та вул. Січових Стрільців в Сокільниках). Кардинала привітає дитина, котра народилась разом з парафією, і двоє її молодших братів. Вітатимуть також вірні з інших міст і спільнота африканських католицьких студентів. Крім каменів, принесених з греко- і римо-католицьких храмів, та з Єрусалима, кожен зможе покласти в приготовлений мур свій власний камінь, як біблійний символ своєї віри і доручення свого життя Богові.

Згодом виступлять молодіжний ансамбль, а також театральна і співоча група з євангельської церкви, котра спеціально приїде з Києва. Опісля відбудеться сімейний фестиваль – ігри, батути, орігамі. Деякі забави провадитимуть католицькі скаути.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: