Мінінфраструктури створить Кодекс автодорожньої інфраструктури

Міністерство інфраструктури України підготувало цілий ряд законодавчих ініціатив, які мають стати фактично основою для створення Кодексу автодорожньої інфраструктури.

Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян, відкриваючи нараду щодо реформування дорожнього господарства та створення Державного дорожнього фонду України.

«Міністерством наразі розроблено ряд Законопроектів, що стосуються створення Дорожнього фонду, децентралізації Укравтодору, системи толінгу, вагового контролю та введення контролю FIDIC. Ми, фактично, створюємо Кодекс автодорожньої інфраструктури України, який передбачатиме докорінну реформу Укравтодору, а також ритмічне та системне фінансування галузі», - повідомив Володимир Омелян.

Міністр неодноразово наголошував на необхідності відкритого діалогу у підготовці законодавчої бази для проведення реформ у галузі.

«Наразі ми маємо Законопроект в такому вигляді, яким його бачить Міністерство та Укравтодор. Метою сьогоднішнього першого установчого засідання було презентувати їх депутатському корпусу. Я хочу щоб законотворці могли обговорити цей документ, зрозуміти його суть і, як наслідок, ми отримали підтримку в Парламенті», - зазначив Володимир Омелян.

Першочерговою метою Міністр бачить створення Дорожнього фонду та системи контролю за ним – Наглядової ради.

«Тільки створення дорожнього фонду дасть шанс для розвитку галузі, тільки запровадження вагового контролю дасть шанс для збереження українських доріг. Ми керуємося кращими європейськими стандартами. І цей процес має бути прозорим від початку до кінця. Над витратами і плануванням Дорожнього фонду має спостерігати Наглядова рада яка, за нашою ідеєю складатиметься з представників Уряду і Парламенту, громадськості та експертів, які розуміють які саме ділянки, які саме напрямки мають стратегічне значення для Держави», - наголосив Міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: