На Львівщині можуть звільнити шість тисяч медпрацівників, - Чечотка

Близько шести тисяч працівників медичних закладів у Львівській області підлягають звільненню в найближчі кілька років. Такі попередні висновки аудиторських комісій.

Про це сьогодні, 13 червня, під час прес-конференції на тему повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА  Богдан Чечотка.

За його словами, передусім будуть звільняти адміністрацію та обслуговуючий персонал. А потім – лікарів та медсестер.

«У лікарні позалегеневого туберкульозу шість лікарів урологічного відділення на рік робили 38 операцій. Тому там з 210 ліжок залишили тільки 70. У Жовківському районі скорочують 30 ліжок, але медиків перепрофільовуют ь, тому тільки двоє чи троє медиків звільняються», - розповідає директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Також Богдан Чечотка запевняє, що процес оптимізації в медичних закладах відбувається впродовж  кількох останніх років.

«У Старому Самборі цей процес тривав упродовж десяти років. За цей час дільничні лікарні перепрофільовува ли в амбулаторії з денним перебуванням пацієнтів. А в Самборі це все треба пройти оперативно. Тому там зараз відчувається соціальна напруга. Там скорочено вже майже сто осіб, але питання все ще не вирішене», - порівнює він.

Заступник голови Українського лікарського товариства у Львові  Андрій Іванців стверджує, що в окремих районних лікарнях в штаті бухгалтерії може бути по 5-6 осіб.

Усі звільнення відбуватимуться тільки після суворого аудиту, який покаже, які речі тій чи іншій лікарні абсолютно не потрібні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: