У Львові виступали найкращі світові музиканти

13460738_1114246191971829_1290523893_o_1465824563

У Львівській філармонії відбувся заключний концерт Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози». Захід провели за участю всесвітньо відомих скрипалів-віртуозів та Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів»

Вчора, 12 червня, у Львівській філармонії відбувся заключний концерт Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози». Захід провели за участю всесвітньо відомих скрипалів-віртуозів та Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів».

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Під час святкового концерту перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський з нагоди XXXV-го Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози» вручив диплом обласної адміністрації композиторові, українському маестро, члену Комітету Національної премії імені Тараса Шевченка, багаторічному керівникові Спілки композиторів України Євгену Станковичу, твори якого звучали у концертних залах Канади, США, Німеччини, Франції, Іспанії, Китаю, Філіппін та країн Східної Європи.

Окрім того, усі присутні мали можливість познайомитись зі славетним музикантом Валерієм Соколовим, який увійшов в десятку топових скрипалів світу. В його виконанні звучав Концерт № 3 для скрипки та симфонічного оркестру Євгена Станковича. Варто зазначити, що скрипка, на якій грав Валерій Соколов, виготовлена 1703 року і належить до «золотого періоду» Антоніо Страдіварі.

Ще одним сюрпризом для львівської публіки було виконання твору «Концерт для двох скрипок Арнольда Малкольма». Через 54 роки по прем'єрі, цей твір вперше прозвучав у Львові, і, як зазначають організатори «Віртуозів", на сцені поєдналась «бездоганна емоційна стриманість Валерія Соколова та шарм і витонченість Марії Ткачик».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: