У воді львівських водозаборів важких металів не виявлено

У Львівводоканалі оприлюднили результати дослідження води з водозаборів «Зарудці» та «Завадів» засвідчили відсутність перевищень вмісту важких металів у відібраних пробах.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Дослідження проводилися у лабораторії промислової токсикології Львівського медичного університету імені Данила Галицкого.

«Ми систематично перевіряємо якість води на відповідність державним стандартам, і в тому числі по вмісту важких металів. У протоколах досліджень за минулі 5 років не зафіксовано жодного випадку відхилень від норми. Ми оприлюднюємо останні результати досліджень на вміст токсичних елементів, які здійснювала незалежна лабораторія, для того, щоб заспокоїти львівя’н та запевнити у тому, що львівська вода є безпечною та відповідає державним стандартам» – наголосила керівник хіміко-бактеріологічної лабораторії ЛМКП «Львівводоканал» Надія Щербак

Нагадаємо, що на інтернет-порталі ЗІК 9 червня 2016 року опублікували інтерв’ю доцента кафедри екології та інженерної геології і гідрогеології геологічного факультету ЛНУ імені Івана Франка Володимира Харкевича, який стрвержував, що у водозабори у Зарудці та Завадові потрапляє вода із сміттєзвалища, відтак у воді вказаних водозаборів півищений вміст важких металів.

ЛМКП «Львівводоканал» офіційно спростовує зазначену інформацію та попереджає громадян, які поширюють неправдиві відомості, про відповідальність, передбачену законодавством у таких випадках.

analiz_vody_LVK1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: