Земельні аукціони на Львівщині: інвесторам передали в оренду більше 160 гектарів

На земельному аукціоні, організованому Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області, що відбувся 9 червня, продали права оренди п'яти земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населеного пункту).

Інвестори взяли у користування землі загальною площею 161,8 гектара. В результаті торгів ціна оренди зросла до 657,7 тисячі гривень.

Найбільша динаміка вартості зафіксована на земельну ділянку у Чорнушовській сільській раді Пустомитівського району. Ціна річної оренди зросла з 8% до 13,6% від нормативної грошової оцінки землі. Інвестор, що взяв у користування ділянку, щорічно сплачуватиме до бюджету місцевої ради 361 тисячу гривень упродовж семи років.

«За результатами цього та попередніх аукціонів спостерігається збільшення зацікавленості потенційних покупців у веденні сільського господарства на території Львівщини. В результаті на торгах маємо добросовісну конкуренцію, що дозволяє отримати додаткові надходження до місцевих бюджетів»,- відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Наступні земельні торги з продажу прав оренди землі сільськогосподарського призначення (за межами населеного пункту) відбудеться на Львівщини 23 червня цього року.

Довідка

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: