Продовження життя ЖЕКів: українців «стригтимуть», як овець, тільки на півроку пізніше

osbb

Прийняті парламентом зміни в Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» на думку експертів не вдосконалюють Закон, а просто відтерміновують той хаос, який почнеться трохи більше, як за півроку.

«Нічого, по-суті, не змінилося, — говорить правозахисник Віктор Чарномський. — Думаю, що прочитавши відгуки про Закон справжніх спеціалістів та компетентних правозахисників, депутати просто вирішили відкласти той безлад, який незабаром почнеться. Приймати Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» взагалі було категорично не можна! Він відкриває цілу низку можливих зловживань. От, до прикладу, зміни по відтермінуванню внесли, а про проблему з майбутнім ціноутворенням «забули». Скоро українців «стригтимуть», як овець новими цінами за утримання будинку, які управителі зможуть встановлювати, як собі за хочуть. Адже, жодних обмежень в Законі не прописано».

Нарікає правозахисник і на те, що в Законі не має чіткого механізму утворення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. До прикладу, яка частина мешканців будинку повинні проголосувати за створення ОСББ? Скільки з них повинні проголосувати за обрання управителя? Як бути з думкою мешканців, які при створенні об’єднання довгий час перебували за межами міста чи країни? Ось, які моменти, на думку експерта, треба було врегульовувати. І, головне, довести порушення своїх прав управителем чи ОСББ люди просто не зможуть, «завдяки» нещодавній судовій реформі.

«Люди навіть не зможуть захистити свої права в суді, бо після судової реформи і змін до Конституції, найняти адвоката зможуть дозволити собі тільки заможні люди», — підсумував Віктор Чарномський.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: