Садовий сам просив силовиків для Львова, - Аваков

Національна гвардія України разом з поліцейськими підрозділами брала участь в охороні проведення сесії міської ради Львова 9 червня на основі звернення міського голови Львова Андрія Садового.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Еспресо.TV.

«Крім того, міський голова звертався з відповідним проханням до мене напередодні у телефонному режимі. Я, вивчивши ситуацію, у відповідь на прохання Садового, і з урахуванням оперативної обстановки прийняв рішення про притягнення до охорони Львівської ратуші крім поліції і підрозділів Нацгвардії. Дав відповідні розпорядження», - сказав Аваков.

Він наголосив, що рішення про притягнення сил Нацгвардії для посилення правопорядку було правильним.

«Як показали події 9 червня у Львові - рішення про притягнення сил Нацгвардії для посилення правопорядку - було правильним. І нас менше цікавлять у цьому питанні трактування нюансів з боку політиків. Не тягніть нас у політику - ми робимо свою роботу для підсилення безпеки в Україні. А за роботу наших гвардійців в той день мер, до речі, висловив Нацгвардії подяку», - зауважив міністр.

Раніше в інтерв'ю "Українській правді" Садовий заперечив, що викликав Нацгвардію.

«Та боронь Боже, яка Нацгвардія! Я знаю, що у деяких містах, зокрема, у Вінниці, в охороні мерії присутня Нацгвардія, але це двоє чи троє осіб.

Після обіду того дня мені зателефонував Президент і сказав, що це він дав команду керівнику Національної гвардії України максимально захистити Львівську міськраду. І я був здивований тим, що Нацгвардія у нас, виявляється, підпорядковується Президенту», - заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: