У Львівській мерії заявили, що ще немає визначеної ділянки під сміттєпереробний завод

Станом на сьогодні, однієї погодженої земельної ділянки під будівництво сміттєпереробного заводу немає – є лише низка варіантів, які зараз опрацьовують відповідні спеціалісти.

Як підкреслює керівник управління природних ресурсів міста Сергій Коровайник, йдеться саме про завод, який відповідатиме всім екологічним нормам та європейським стандартам, а не про сміттєзвалище. Окрім того, об’єкт буде важливим не лише для міста, адже опрацьовуватиме відходи і з області.

«Львівська міська рада спільно з обласною державною адміністрацією перебувають у процесі пошуку земельної ділянки, на якій можна реалізувати проект сміттєпереробного заводу. Саме заводу, а не сміттєзвалища. Цей об’єкт відповідатиме всім екологічним нормам та європейським стандартам. Підкреслю, що він важливий не лише для міста, а й для області, адже цей завод буде опрацьовувати сміття не тільки зі Львова», – зазначає він.

Відтак, станом на сьогодні, є низка земельних ділянок, які перебувають на опрацюванні: однієї чітко визначеної – немає. «Зараз працюють спеціалісти, які визначають певні екологічні норми – води, ґрунти, чи дійсно той об’єкт може бути розташований там», – додає Сергій Коровайник.

Він підкреслює: Добряни – це лише одна з тих ділянок, які опрацьовуються, і вона не є остаточною. «Станом на зараз, чіткої інформації від відповідних спеціалістів, інститутів, що ця ділянка може бути реалізована для цих цілей, ще немає. Тобто, є попереднє наше звернення в облдержадміністрацію про те, чи можна цю ділянку розглядати. Є позитивна відповідь. Але клопотання від міськради щодо оформлення немає. Наскільки мені відомо, обласна адміністрація подала 5 варіантів тих земельних ділянок. Окрім того, є ще кілька наших варіантів, які ми розглядали. Ми не зациклились на конкретно одній чи двох ділянках. Є багато варіантів, ми у постійному пошуку», – підкреслює посадовець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: