У Львові кардинал Паролін освятить місце під будівництво храму св. Івана Павла ІІ

До Львова 18-19 червня приїде кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Ватикану.

18 червня о 10.00 год. кардинал разом з Папським нунцієм та іншими єпископами відправить Літургію у Римо-Католицькому кафедральному храмі Львова (пл. Катедральна, 1). Опісля, у митрополичій курії РКЦ держсекретар відкриє Архідієцезіальний музей.

Також під час візиту кардинал П’єтро Паролін освятить місце під будову нового костелу на честь св. Івана Павла ІІ, повідомляє Духовна вели Львова.

«У Львові є багато храмів, серед них і наші старі костели, і нещодавно збудовані і ті, які лише будуємо. Ділянка, котру освятимо – невелика, вона знаходиться навпроти хреста, біля якого звершив Літургію Папа Іван Павло ІІ у 2001 році. Хочемо зробити там невеличкий пасторальний центр, щоб передавати вчення Івана Павла ІІ наступним поколінням, а також храм, щоб зустрічатися з Господом у Святих Тайнах», - розповів під час сьогоднішнього брифінгу Архиєпископ і Митрополит Львівський РКЦ в Україні Мечислав Мокшицький.

Молитва розпочнеться о 16.00 год. біля хреста з папського вівтаря (вул. Стрийська, 119).

«Під час урочистостей буде відтворений запис фрагменту промови св. Івана Павла ІІ у Львові. Музичний супровід здійснюватиме хор «Егетрія» з УКУ, де й зародилася парафія св. Івана Павла ІІ у грудні 2011 року. Згодом виступлять молодіжний ансамбль, а також театральна і співоча група з євангельської церкви, котра спеціально приїде з Києва. Опісля відбудеться сімейний фестиваль – ігри, батути, орігамі. Деякі забави провадитимуть католицькі скаути», - зазначає у коментарі парох парафії св. Івана Павла ІІ у Львові о. Григорій Драус.

Увечері цього ж дня державний секретар Ватикану зустрінеться із семінаристами Української Греко-Католицької Церкви.

А вже 19 червня за участю кардинала Пароліна служитимуть Літургію П’ятидесятниці у катедральному храмі св. Юра. Початок об 11.00 год. Опісля гість відвідає Духовну семінарію РКЦ у Брюховичах.

Насамкінець архиєпископ наголосив, що візит має не тільки церковний, а й державний характер. Тож під час зустрічей підніматимуться питання щодо обох цих сфер.

Візит також пов'язаний з гуманітарною допомогою, яку українцям, постраждалим від війни на сході, хоче передати Папа Франциск.

«Такий візит, коли приїжджає голова держави чи Церкви, важливий для країни, про нього говорять інші держави. Це – промоція. Подібно було у 2001 році, коли в одну з країн колишнього Радянського Союзу прибув Папа - голова Римської Церкви та голова держави Ватикан. Тоді це означало визнання, що Україна є незалежною державою. Сьогодні візит державного секретаря Ватикану знову зверне увагу світу до нашої країни. Під час зустрічей з державними діячами будуть обговорювати соціальні проблеми, питання свободи Церкви, співпраці, але також до нас буде скероване Боже слово, яке завжди потрібне для кожної віруючої людини», - підсумував митрополит Мокшицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: