Вищий суд скасував вирок Львівського апеляційного суду Доктору Пі

У ніч на 14 червня Андрія Слюсарчука, відомого як Доктор Пі, терміново перевели з Полицької виправної колонії в Рівненській області, де він відбував покарання, в СІЗО Львова.

Про це пише Комсомольська правда.

«Увечері 13 червня Андрію дозволили зробити один короткий дзвінок, і він повідомив мені про те, що його етапують до Львова», – розповіла адвокат Слюсарчука Тетяна Перепеткевич.

Керівник прес-служби управління пенітенціарної служби у Львівській області Мирослав Демків підтвердив факт зміни місця пвідбування покарання Слюсарчука.

«Це пов'язано з тим, що Вищий суд скасував вирок Львівського апеляційного суду і відправив справу на новий розгляд», – сказав Мирослав Демків.

Тим часом адвокати не можуть зрозуміти причини такого різкого перекладу. Нові засідання у справі ще не призначені, більш того, обраний склад суду не зміг підтвердити свої повноваження і взяв самовідвід. Захисники Доктора Пі взагалі сумніваються, що справа зможуть розглядати у Львові, так як більшість служителів тамтешньої Феміди так чи інакше брали участь у «справі Слюсарчука» і сформувати законний склад із суддів, які не мали до нього відношення, буде дуже складно. Можливо, доведеться міняти підсудність і справа можуть слухати в Києві.

Нагадаємо, Андрій Слюсарчук став популярним завдяки своїм «феноменальним здібностям», зокрема пам’яті, відтак отримав прізвисько Доктор Пі. Він видавав себе за нейрохірурга, займався медичною практикою, працював у Львівській політехніці. Однак невдовзі з’ясувалося, що всі дипломи Слюсарчука підробка, а сам він закінчив ПТУ. Його звинуватили у шахрайстві, зокрема у підробці документів (дипломів) і незаконній медичній практиці.

14 лютого 2014 Сихівський райсуд Львова засудив Слюсарчука до восьми років позбавлення волі. Суд визнав його винним у 5 епізодах незаконної лікувальної діяльності, у 2 епізодах вбивства з необережності — 52-річного Лозового і трирічного Данила Прокопчука з Тернопільської області. Також він визнаний винним у використанні завідомо підроблених документів та 5 епізодах заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживанням довірою (шахрайство). Суд також задовольнив частину цивільних позовів потерпілих. Слюсарчука зобов'язали повернути кошти, які потерпілі заплатили йому за лікування — близько 40 тисяч доларів. Також підсудний зобов'язаний виплатити сім'ї загиблого Лозового 70 тисяч гривень моральної компенсації, а ще чотирьом потерпілим — по 30 тисяч гривень кожному.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: