Історика Козловського бойовики ОРДЛО звинувачують у шпигунстві

Представники ОРДО заявили, що співробітник ООН Супрун «засуджений за військові злочини», а історик Козловський «шпигун і виготовляв боєприпаси».

Представники ОРДО заявили, що співробітник ООН Супрун «засуджений за військові злочини», а історик Козловський «шпигун і виготовляв боєприпаси», передає Інтерфакс-Україна.

На засіданні гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу в середу в Мінську українська сторона знову заявила про готовність провести обмін «25 на 50», на що представники окремих районів Донецької області (ОРДО) заявили про нібито засудження захопленого ними співробітника ООН Юрія Супруна за звинуваченнями щодо історика Ігоря Козловського.

Як написала в своїй сторінці в Фейсбук після закінчення засідання гуманітарної підгрупи представник України в ній, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, в середу робота підгрупи була сфокусована на питанні звільнення незаконно утримуваних осіб на неконтрольованій владою України території Донбасу та в російських в'язницях.

За її словами, «напередодні ми ще раз надали пропозиції щодо звільнення 25 важкохворих українців, яких утримують в ОРДО, і висловили готовність передати 50 громадян, аби розблокувати питання заручників. У відповідь почули, що представник ООН Ю.Супрун засуджений за військові злочини (питання, яким псевдо судом, залишається риторичним), а історик І.Козловський - шпигун і виготовляв боєприпаси...»

Коментуючи ці заяви, І.Геращенко написала: «Абсурдність цих заяв очевидна і тільки підкреслює, з ким вимушено повинні спілкуватися заради звільнення українців».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: