На Львівщині прикордонники двічі відмовилися від хабарів

Протягом останньої доби прикордонникам двічі намагалися дати хабар, щоб проїхати кордон без черги.

У двох випадках у пунктах пропуску «Устилуг» та «Рава–Руська», прикордонниками було зафіксовано та припинено спроби дачі хабарів. Грошову винагороду пропонували громадяни України у розмірі 400 та 200 гривень за сприяння у позачерговому перетині державного кордону.

У пункті пропуску «Рава–Руська» до прикордонника звернувся чолові, який намагався передати в руки файл з документами та 400 гривень висловлюючи прохання посприяти в позачерговому проїзді. На що прикордонник відмовив та попередив про кримінальну відповідальність за спробу дачі неправомірної вигоди, та попросив пред'явити документи що посвідчують особу, після чого чоловік почав тікати в сторону державного кордону праворуч в обхід пункту пропуску. На вимогу зупинитись особа не відреагувала, вході злагоджених та оперативних дій прикордонником було затримано даного чоловіка.

З метою прийняття правових рішень по даним фактам було оповіщено працівників Національної поліції, щодо можливих ознак злочину передбачених ч.1 статтею 369 кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: