Садовий обмовився про бюджет розвитку Львова

В ефірі Шустер Live 10 червня 2016 року мер Львова Андрій Садовий, заявив: «Бюджет розвитку міста Львова на одного мешканця ж в 2,5 рази більший ніж бюджет розвитку Києва, в 2 рази більший ніж бюджет розвитку Харкова, Запоріжжя інших міст нашої держави…», пише FactCheck.

Бюджет розвитку Львова, у розрахунку на одного мешканця, практично дорівнює показнику Києва – у Львові він складає 1 442 гривень, проти 1 448 гривень у столиці.

Проте він значно більший ніж Харкова – в 23 рази, Запоріжжя – в 53 рази, Дніпра – в 23 рази.

Бюджет міста (як і держави) складається з кошторису доходів і видатків на певний період часу, зазвичай на один рік. Принципи формування місцевих бюджетів (області, міста, громади) регулюються Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні». Він був прийнятий Верховною Радою України у 1997 році.

Законодавство щодо місцевих бюджетів було постійним об’єктом корегування в залежності від ставлення центральної влади держави до місцевого самоврядування. Перші зміни були внесені ще 06.10.1998 року, а останні – 04.02.2016 року. Загалом за 18 років закон корегувався 116 разів.

Одною з складових бюджету органів державної влади або органів місцевого самоврядування будь-якого рівня єбюджет розвитку.

Під бюджетом розвитку розуміють певний обсяг коштів, який передбачається на інноваційну, інвестиційну діяльність, пов'язану з капітальними вкладеннями як у виробничу, так і невиробничу сфери, витрати по розвиток територій, соціальну інфраструктуру, навколишнє середовище. В залежності від потреб і місцевих особливостей, кожне місто визначає пріоритетні напрямки капіталовкладень з бюджету розвитку.

Для більш широкої картини до уваги були взяті показники бюджетів Дніпра та Одеси, як міст-мільйонників.

Sadovoj-ukr

Як свідчить аналіз, бюджет розвитку Львова, у розрахунку на одного мешканця,  практично дорівнює бюджету розвитку Києва. У Львові він складає 1 442 гривень, проти 1 448 гривень у столиці.

Високий показник видатків на розвиток свідчить, що бюджетна політика в цих містах орієнтується на довгострокові плани розвитку.

В той же час, бюджет розвитку Львова, у розрахунку на одного мешканця,  значно більший ніж Харкова – в 23 рази, Запоріжжя – в 53 рази, Дніпра – в 23 рази.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: