У Львові на базі Військово-клінічного центру відкрили нову клініку психіатрії (ФОТО)

IMG_4149

Сьогодні у нашому місті на базі Військово-медичного клінічного центру Західного регіону відбулося відкриття нової клініки психіатрії (із палатами для наркологічних хворих).

Розрахована установа на 50 ліжко-місць. А для розміщення самої клініки повністю буде реконструйоване приміщення на території військового містечка ВМКЦ ЗР.
«Ми маємо можливість сьогодні ввести в експлуатацію те, що було в 2006 році знищено з певних причин, з причин тієї політики, яка велася в державі у той час по відношенню до армії. Тоді ми мали відділення психіатрії в окремому містечку, в окремому відділенні. Воно було у нас скорочено, а сама земля, сама територія і містечко були у нас анексовані. У зв’язку з сьогоднішніми подіями психіатрія є дуже популярна», - розповідає начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник Іван Гайда.

IMG_4144

Реконструйоване приміщення обладнане з урахуванням вимог до медичних об’єктів даної категорії. У клініці облаштовані палати для пацієнтів, обладнаний цілодобовий пост чергової медичної сестри, процедурний кабінет. Також повністю укомплектовані посади молодшого та середнього медичного персоналу. А амбулаторний прийом хворих відбуватиметься в спеціалізованому кабінеті клініки.
Відкриття клініки дозволить підвищити ефективність профілактичних, лікувальних та реабілітаційних заходів, знизити ризик суїцидів у військах, вважають у центрі.
«Починаючи з 2014 року ми зіткнулися з такою проблемою, як адаптаційні порушення у військовослужбовців. Серед яких – гостра реакція на стрес, посттравматичні стресові розлади. Також військовослужбовці, які надходили на лікування, вони всі майже потребували подальшої реабілітації. Ми дуже задоволені, що сьогодні відкрита клініка психіатрії у Військовому госпіталі Західного регіону, адже це великий регіон, який охоплює наші західні рубежі. Тут багато військових частин, які безпосередньо приймали активну участь у зоні АТО і військовослужбовці, які повернулися на ротацію, є військовослужбовці, які вже демобілізовані. І всі вони потребують як психотерапевтичної допомоги, так і психіатричної допомоги та психологічної реабілітації», - каже головний лікар клініки психіатрії Головного військового госпіталю при Міноборони Олег Друзь.

IMG_4176
До слова, існуюча до сьогодні у Військово-медичному клінічному центрі система надання психіатричної допомоги включала лише частину необхідних напрямів без можливості лікування у спеціалізованому відділенні та проведення військово-медичної експертизи.
«Починаючи з 2014 року основне навантаження пішло на обласну психіатричну лікарню, частково на Військовий госпіталь, який розташований у Винниках, де були перепрофільовані відповідно ліжка. Хочу сказати, що були труднощі, були якісь певні процеси, які супроводжувались чисто з назвою самої установи, десь хлопці переживали тим, що знаходяться у психіатричній лікарні. Тому власне відкриття цієї клініки сьогодні розв’язує дуже багато питань», - зауважив начальник Департаменту охорони здоров'я ЛОДА Богдан Чечотка.

Більше фото дивіться тут.

Олег ГАЛІВ

Фото: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: