Україна планує запустити об'єднану природоохоронну інспекцію

____5309_650x410

Україна створить єдину Державну природоохоронну інспекцію (ДПІ), яка об'єднає всі наглядово-контрольні функції, виконувані наразі чотирма відомствами - Держекоінспекцією, Держгеонадрами, Держлісагентством і Держсільгоспінспекцією.

Інформує Інтерфакс.

«Якщо піде все, як задумали, то в наступному році отримаємо нову природоохоронну інспекцію», - прокоментував цей пункт плану міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак в своєму блозі в Facebook.
За його словами, до кінця наступного місяця заплановано підготувати проекти необхідних документів і, якщо вдасться, то до 100 днів роботи уряду (23 липня - ІФ) внести їх на розгляд і почати процес погоджень.
Згідно з планом Кабміну, в третьому кварталі він має намір затвердити концепцію реформування системи державного природоохоронного нагляду і розробити законопроект «Про державний нагляд (контроль) у природоохоронній сфері» з метою перейти від системи повсюдного державного контролю компаній до системи державного нагляду та моніторингу дотримання ними вимог природно охоронного законодавства.
Створення ДПІ та конкурсний набір всіх її працівників запланований на четвертий квартал цього року.
«Нам дуже хочеться провести реформи за прикладом реформування міліції в поліцію», - зазначив Семерак.
Він повідомив, що обговорив таку можливість з головою МВС Арсеном Аваковим і вже залучив з його допомогою в цей процес осіб, які брали участь у реформуванні поліції.
Глава Мінприроди уточнив, що загалом у країні у відділах Держекоінспекції зараз працює понад 2,5 тис. осіб із середньою зарплатою не вище 2-2,5 тис. грн, що призводить до зловживань і корупції.
Згідно з даними Кабміну, через дії в другому півріччі 2014 і першому півріччі 2015 років мораторію на проведення перевірок їхня кількість у ці періоди скоротилася: в 2014 році їх було 48 тис., накладено штрафів на суму понад 8,4 млн грн, в 2015 році - 18 тис. зі штрафами на суму 3,6 мільйонів гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: