Євробанк у середу заблокував роботу платіжних карток

завантаження

Євробанк (Київ) в середу з 12:00 заблокував роботу платіжних карток фінзакладів, повідомили в колл-центрі банку, інформує Інтерфакс.

«Сьогодні з 12:00 з технічних причин платіжні карти банку тимчасово не працюють. Додатковою інформацією про те, як довго це триватиме, ми поки не володіємо», - повідомили в колл-центрі.
Раніше повідомлялося, що Національний банк України (НБУ) погодив Болат Назарбаєву, чиє ім'я і прізвище збігається з ім'ям і прізвищем брата президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, покупку 50% Євробанку.
Б.Назарбаєв мав намір придбати акції банку, які опосередковано через ТОВ "Консалтингова фірма «Фінанс аналіт сервіс» належать Олександру Адаричу, який в результаті вийде зі складу власників банку.
Крім того, нині на розгляді НБУ пакет документів про придбання фізособою - громадянином Казахстану – решти акцій Євробанку. Рішення з цього питання поки що не ухвалено.
Як уточнили агентству в прес-службі НБУ, регулятор не має інформації про угоду.
«Як тільки оплата відбудеться, банк має протягом 10 днів відзвітувати про зміну власника значноїчастки. Нова структура власності буде розміщена на сайті банку і НБУ», - пояснили в прес-службі.
На початку травня Б.Назарбаєв повідомив про намір придбати 63,335 млн акцій, що становить 50% зареєстрованого статутного капіталу українського банку. Крім того, купити 50% акцій Євробанку намір Гульміра Сарсембаєва.
Згідно з даними АМКУ, Б.Назарбаєв пов'язаний відносинами контролю із суб'єктами господарювання з нерезидентами України, які провадять діяльність, зокрема, з будівництва; надання консалтингових послуг; здачі в оренду власної або орендованої нежитлової нерухомості; послуг перевезення вантажів і пасажирів; дистиляції, ректифікації та змішування спиртних напоїв, і не провадять господарську діяльність на території України.
За даними НБУ, на 20 травня 50% акцій банку належить компанії ТОВ «Консалтингова фірма «Фінанс аналіт сервіс», кінцевим власником якої є Олександр Адарич, інші 50% банку опосередковано через ТОВ "Консалтингова фірма "Маркетингові технології" належать Вадиму Пушкарьову.
Євробанк заснований в 2005 році. Згідно з даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року Євробанк займав 57-ме місце (1,634 млрд гривень) серед 123 банків, що діяли в країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: