Луценко візьметься за суддів, які приймали рішення по Грибовицькому сміттєзвалищу

Генеральний прокурор України Юрій Луценко готовий підписати подання до Вищої ради юстиції та кваліфікаційної комісії суддів про відсторонення від роботи суддів, які приймали неправомірні рішення щодо Грибовицького сміттєзвалища. Про це він повідомив під час прес-конференції у Львові.

Генпрокурор України Юрій Луценко готовий підписати подання до Вищої ради юстиції та кваліфікаційної комісії суддів про відсторонення від роботи суддів, які приймали неправомірні рішення щодо Грибовицького сміттєзвалища.

Про це він повідомив під час прес-конференції у Львові, інформує ІА Дивись.info.

«У трагедії на львівському сміттєзвалищі, як у краплі води, видно усю імпотентність нашої правоохоронної системи. У мене на руках документи про те, що багато років там відбувається безконтрольна діяльність. Двічі відкривалося кримінальне провадження за те, що кошти, виділені на рекультивацію були використані нецільово – розікрадені. І що? Я щойно спитав про це у начальника Нацполіції області. Виявляється, експертиза затримується. Виявляється, що Держеко інспекція при спробі зайти на сміттєзвалище була недопущена. Вдумайтеся - комунальне підприємство не допускає державну інституцію, законом уповноважену на перевірку його діяльності. Вони йдуть у суд, а суд їм відмовляє. Тут не «ЛНР» і не «ДНР», - заявив генпрокурор.

Він наголосив, що Держекоінспекція повинна була виконати свої функції.

«Апеляційний суд дозволив інспекції зайти, але їх все одно не впустили. Виявляється, комунальне підприємство вирішує, кого впускати, а кого не впускати всупереч закону і рішенням судів. Саме це призвело до трагедії. Я зараз не маю можливості сказати, хто винен у цій трагедії, у якій загинули люди. Я стверджую, що це хаос, анархія, безвідповідальність і безконтрольність призвела до цієї трагедії», – заявив Юрій Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: