Луценко запускає у прокуратурі перевірки на доброчесність

З наступного тижня на сайті обласної прокуратури буде розміщено порядок проведення перевірки на доброчесність, а також анкету прокурора. Про це під час прес-конференції у Львові заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

З наступного тижня на сайті обласної прокуратури буде розміщено порядок проведення перевірки на доброчесність, а також анкету прокурора.

Про це під час прес-конференції у Львові заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє ІА Дивись.info.

«Кожен прокурор заповнить анкету проте, що він не вчиняв дій, які порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів в об'єктивності, упередженості і незалежності, а також задекларував своє майно та фінансові зобов'язання а також свої родини. І про те, що рівень його життя відповідає задекларованому майну і доходам» - розповів Юрій Луценко.

За його словами, кожен громадянин має право повідомити спеціальну робочу групу створену при генпрокуратурі про факти, які не відповідають декларації, єдина умова – це треба робити персонально, а не анонімно.

«Наприклад, якщо прокурор декларує, що не має машини, а їздить на "Ауді 6" останньої моделі, то ми про цей факт хочемо знати. Якщо його теща будує триповерховий будинок, не потрібно стріляти з гранатомета, достатньо повідомити в нашу групую. Після цього група подає інформацію на службове розслідування і такі працівники будуть звільнені», - запевнив генпрокурор.

Він повідомив, що такі перевірки будуть проведені у кожній області.

«Прокуратура буде очищена. Призначати на місцеві прокуратури будемо через конкурс. На керівництво обласної прокуратури - буде визначатися обласний прокурор», - додав Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: