Мешканці Топольної не мають претензій до меблевої фірми щодо смороду (оновлено)

Мешканці вулиці Топольної, що у Львові не мають претензій до меблевої фірми щодо забруднення повітря.

Мешканці вулиці Топольної, що у Львові не мають претензій до меблевої фірми «Дизайн-майстер» щодо забруднення повітря.

Інформація, опублікована сьогодні на сайті агенції із посиланням на Варта 1, не є коректною та повною. Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info, який поспілкувався із мешканцями вулиці Топольної у Львові.

За інформацією, опублікованою у спільноті Варта 1, мешканці вулиці жалілись на сморід і забруднення повітря. Автор допису Ірина Гонзалес пов'язала це із меблевою фірмою, потужності якої розташовані неподалік.

Однак, відправившись за вказаною адресою, журналіст ІА Дивись.info виявив, що біля підприємства по виготовленню меблів «Дизайн майстер» немає смороду лаку, а самі мешканці не мають нічого проти сусідства із меблевим виробником.

«У нас немає претензій до виробника, вони не забруднюють повітря і смороду лаку від них немає, — говорить мешканка сусіднього будинку. — Поряд є споруда, от звідти йде сморід». Місцеві мешканці розповідають, що сморід доноситься з території, на якій, імовірно, знаходиться СТО. Там охоронці гріються і спалюють якісь матеріали, що смердять. Щодо листа меру Львова опитані мешканці теж нічого не знають.

13457574_1620451628270113_205320065_n

Гаражна територія, з якої, за словами мешканців, походить сморід

Натомість Ірина Гонзалес наполягає, що вона постійно відчуває запах лаку, а повітря у районі насичене шкідливими речовинами.

[dyvys_blockqoute text="Я тут живу, я виходжу із дитиною – і мені така хмара запаху лаків у лице. Я вже півроку скаржуся із цього приводу, адже сама є лікар, працюю з онкохворими, бачу, що є смерть від онкозахворювань. Вони напускають пари лаків і морилок, які мають високий вміст толуолів та альдегідів, що є сильними канцерогенами (почитайте інтернет)." author="стверджує жінка"]

Заяви деяких мешканців вулиці Топольної про те, що запах іде з іншого місця, вона пояснює просто: це говорять люди, родичі яких працюють на фабриці

Водночас, представники фірми також заявляють, що виробництво не є шкідливим для мешканів та вважають лист до міського голови сфабрикованим.

[dyvys_blockqoute text="Відповідно всі прізвища і підписи мешканців вулиці Топольної – є тільки один, який сказав, що він цього не підписував і це не його підпис. Усі інші – мешканці 4‑го Топольного провулка. Це за 600-800 метрів від нас. Якщо вже там запах стоїть, то тут, напевне, по всій окрузі був запах." author="директор «Дизайн-майстер» Іван Ірод"]

Реакції влади, а також результату аналізу стану довкілля у районі від відповідних служб поки немає. ІА «Дивись.Info» слідкуватиме за ситуацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: