Мешканців села поблизу Грибовицького сміттєзвалища лякають екологічним дослідженням органу, якого не існує

Малехів
Малехів / lviv.ridne.net

Сьогодні мережею Facebook було поширено фото оголошення, що нібито є розклеєним у селі Малехів, розташованому у безпосередній близькості від сумнозвісного Грибовицького сміттєзвалища. В об'яві зазначено, що вода у криницях села забруднена. Відповідне дослідження, мовляв, провела «Держсанепідемслужба».

Забір води для проби нібито було взято у криницях чотирьох садиб Малехова по вулиці Дорошенка. Оголошення стверджує, що у відібраній рідині «гранично допустима концентрація кадмію перевищена у 2,8-4,4 рази, а також вода бактеріально забруднена». Селян, відповідно, закликали не користуватися водою із криниць.

13434936_1111787932198114_3637298916078582844_n

Утім зміст повідомлення у багатьох викликав сумніви. По-перше, жодного офіційного попередження про небезпеку споживання води із криниць Малехова не було оприлюднено до цього. По-друге, в Україні не існує уповноваженого проводити екологічні чи санітарні перевірки органу під назвою «Держсанепідемслужба». Відповідні функції нині належать Державній екологічній інспекції та Державній службі із питань безпечності харчових продуктів і прав споживачів.

Саме у Держпродспоживслужбі ІА «Дивись.Info» підтвердили, що дійсно брали зразки води на пробу. Але про результати цього дослідження нам поки не повідомили.

Хто саме розповсюджує такі оголошення і з якою метою, невідомо. Відповідний коментар Держпродспоживслужби щодо дійсного стану води у криницях Малехова ми опублікуємо після його отримання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: