Навіщо Онищенко полетів до Ніцци?

2374d04-2

Розшукуваний Національним антикорупційним бюро народний депутат Олександр Онищенко зараз перебуває у Ніцці. Таку інформацію оприлюднила Держприкордонслужба.

Згідно із даними прикордонників, Олександр Онищенко вилетів чартерним рейсом в напрямку французького міста Ніцца 14 червня 2016 року о 19.54. Станом на 15.00 16 червня назад в Україну він не повертався.

Натомість учора, у Львові, генеральний прокурор України Юрій Луценко теж підтвердив інформацію, що нардеп Онищенко справді перебуває на території Франці. За словами Луценка, він святкує у Ніцці свій день народження.

«Він (Онищенко - ред.) з 14 числа полетів на святкування свого дня народження в Ніццу, і про це знала спецпрокуратура, коли проводила обшуки», - зазначив Луценко.

Однак, як можна перевірити у відкритих джерелах, зокрема на Вікіпедії, Олександр Онищенко народився 31 березня 1969 року. Тож для святкування дня народження дещо запізно і за дивним збігом обставин відліт підозрюваного у розкраданні в особливо великих розмірах депутата збігся у часі з порушенням проти нього кримінальної справи.

63476562

У НАБУ теж відреагували на несподіваний відліт Онищенка і звинувачення в тому, що саме детективи НАБУ дали можливість підозрюваному нардепу покинути межі України.

«Якими б мотивами не керувався Олександр Онищенко, виїжджаючи закордон та розповсюджуючи неправдиву інформацію про своє місцезнаходження, наразі не існує жодного законного механізму, який би дозволяв обмежувати свободу його пересування. У відповідності до діючого законодавства, щодо народного депутата України правоохоронні органи не можуть проводити будь-які негласні слідчі дії (спостереження, прослуховування тощо) чи затримувати його без згоди Верховної Ради України. Відтак, поки з Олександра Онищенка не буде знято депутатську недоторканість, будь-які закиди на адресу НАБУ в тому, що його не затримали або йому «нібито дали втекти» є неприпустимими», – повідомили в НАБУ.

Нагадаємо, 16 червня, антикорупційний прокурор Назар Холодницький зареєстрував у Верховній Раді України подання на затримання та арешт Олександра Онищенка, погоджене Генеральним прокурором України. Нардепа звинувачують у розкраданні 3 мільярдів гривень з державної скарбниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: