20 російських уболівальників видворили із Франції

Влада видворила з Франції групу з двох десятків російських уболівальників, затриманих після заворушень в Марселі, передає Укрінформ.

Влада  видворила з Франції групу з двох десятків російських уболівальників, затриманих після заворушень в Марселі, передає Укрінформ.

«Двадцять громадян Росії були зранку суботи відправлені з центру тимчасового утримання під Марселем в аеропорт Ніцци. Звідти вони вилетіли до Москви. Серед депортованих – голова Всеросійського об'єднання вболівальників «ультранаціоналіст» Олександр Шпригін», - повідомляє агентство.

За даними ЗМІ, рішення про депортацію з країни французька влада ухвалила, звинувативши росіян у «порушенні громадського порядку». Разом з тим, інші ЗМІ повідомляють, що влада переконана, що серед росіян є жорстокі і дуже підготовлені (до насильства) хулігани, але правоохоронці не мають часу на перегляд понад 200 годин відео, щоб довести провину кожного (за відведені 48 годин). Відтак їхні справи не були передані до суду.

Раніше повідомлялося, що 43 російських вболівальників були затримані минулого вівторка на півдні Франції і взяті під варту в рамках розслідування обставин заворушень, в яких після матчу Росія-Англія в Марселі десятки людей отримали поранення.

У четвер, 16 червня, суд Марселя засудив трьох російських уболівальників до тюремних термінів у 12, 18 і 24 місяці за участь у бійках. Їм також заборонили в'їзд до Франції на два роки. Два роки ув'язнення отримав директор «Локомотива» по роботі з уболівальниками 29-річний Олексій Єрун. 33-річний Сергій Горбачов, виконавчий директор фан-клубу тульського «Арсеналу», отримав 18 місяців ув'язнення. 28-річний Микола Морозов, член центральної ради «Клубу уболівальників «Динамо», відбуватиме покарання рівно 1 рік.

Нагадаємо, що дисциплінарна інстанція УЄФА ухвалила рішення оштрафувати Російський футбольний союз на 150 тис. і накласти на збірну відкладену дискваліфікацію за безлади, влаштовані російськими вболівальниками після матчу зі збірною Англії на Євро-2016 11 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: