Ватикан не хоче, щоб конфлікт на Сході України був забутий

Як повідомляє прес-служба ЛОДА, сьогодні у стінах Львівської ОДА відбулась зустріч голови облдержадміністрації із Держсекретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном. Державний Секретар Ватикану прибув з гуманітарною місією та, щоб висловити солідарність Папи Франциска з українським народом.

Як повідомляє прес-служба ЛОДА, сьогодні у стінах Львівської ОДА відбулась зустріч голови облдержадміністрації  із Держсекретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном. Державний Секретар Ватикану прибув з гуманітарною місією та, щоб висловити солідарність Папи Франциска з українським народом.

Олег Синютка подякував за підтримку України та наголосив, що агресію загарбника зможе зупинити лише єдність усього світу. «Дякую, що Ви даєте сигнал цілому світу, що Україна потребує допомоги. Адже найгірше, що може статись, коли наша держава залишиться наодинці із окупантом та своїми проблемами, - зазначив він. - Для нас важливо, щоб на нашій землі запанував мир. Адже сьогодні велика частина українців перебуває у зоні бойових дій і ми молимось, щоб усі вони повернулись живими та неушкодженими у свої родини. Не в праві ми забути й про громадян, які перебувають на окупованій території, бо там вони не можуть жити у мирі і добрі».

Керівник Львівщини також підкреслив, що візит П'єтро Пароліна, який є другою особою після Папи, є надзвичайно важливим не лише для Львівщини, а цілої України. «Дуже важливою є Ваша роль, адже українці сьогодні потребують не лише гуманітарної допомоги, але й духовної підтримки», - сказав голова ОДА.

За словами Держсекретаря Ватикану, у центрі його візиту в Україну є конфлікт на її східній частині. Зокрема, він прагне донести до людей, які перебувають у зоні бойових дій та на окупованих територіях, близькість Папи, а також те, що їх не залишать наодинці із власними проблемами. «Люди потребують допомоги і ми хочемо довести, що вони не самі. Я прибув, щоб допомогти тим, які багато втратили у цій війні», - сказав він.

П'єтро Паролін також розповів про гуманітарну акцію Ватикану «Папа для України», яка розпочалась зі збору пожертв в усіх католицьких храмах. «Така ініціатива Папи Франциска знову пробудила зацікавленість католиків усього світу до проблем України, - наголосив він. - Адже ми хочемо, щоб цей конфлікт не став ще одним забутим конфліктом».

Під час розмови Олег Синютка також передав запрошення Папі Римському Франциску відвідати Львівщину. «На Львівщині є багато різних конфесій, які живуть у мирі та без конфліктів. І ми б дуже хотіли, щоб так мирно, як тут, люди жили по всій Україні, - сказав він. - Візит Папи Івана Павла ІІ, який 15 років тому відвідав Львів, став великим поштовхом духовного життя України. І я переконаний, що візит Папи Франциска мав би зараз величезне значення».

На завершення голова ОДА наголосив, що сьогодні не лише католики, а й православні українці, чекають візиту Папи в Україну. Він також додав, що мільйони громадян моляться за те, щоб завершився процес беатифікації, тобто долучення до сонму святих, митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького. Адже його постать є світлим дороговказом та прикладом у житті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: