Гуманітарна катастрофа загрожує біженцям із Фаллуджі

Протягом трьох днів Фаллуджу залишили 30 тисяч іракців. Представники гуманітарних організацій не справляються з потоком біженців і закликають владу Іраку вжити заходів для подолання гуманітарної катастрофи.

Про це пише Укрінформ.

«Загальна кількість переміщених осіб з Фаллуджі лише протягом останніх трьох днів досягла приголомшливої цифри в 30 тисяч», - йдеться в заяві Норвезької ради з питань біженців (NRC).

У NRC також зазначили, що ще 32 тисячам осіб вдалося залишити Фаллуджу від початку операції урядових військ зі звільнення міста від бойовиків "Ісламської держави" близько місяця тому. У NRC при цьому наголосили, що багато родин, ймовірно, досі залишаються в Фаллуджі, включаючи найбільш вразливих осіб - вагітних жінок, хворих і літніх людей.

Представники гуманітарних організацій, які опікуються біженцями в Іраку, не справляються з таким великим напливом людей, багатьом з них доводиться перебувати просто неба на пекучому сонці, чекаючи на місце у наметі в одному з таборів для біженців. «Ми благаємо уряд Іраку вжити усіх заходів, щоб подолати цю гуманітарну катастрофу, яка розгортається на наших очах», - звернувся до Багдада у своїй заяві керівник осередку NRC в Іраку Наср Муфлаї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: