Савченко вважає, що Росія має відповісти за заподіяні злочини, але готова вести перемовини із Москвою

Надія Савченко
Надія Савченко на засіданні ПАРЄ / dw.com

Під час виступу на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи народний депутат України Надія Савченко заявила, що Російська Федерація має відповісти за порушення прав людини.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Українська льотчиця-депутат нагадала європейським політикам, що у російському полоні досі незаконно утримують чимало громадян України. Так само, як утримували і її.

[dyvys_blockqoute text="Це – порушення прав людини, і за це потрібно відповідати в Європейському суді. Так само були викрадені всі українці, які зараз перебувають у Росії, і тривають викрадання кримських татар із Криму" author="зазначила Надія Савченко"]

Політик заявила, що готова до конструктивних перемовин і з російською стороною, і навіть і сепаратистськими ватажками на Сході України, адже «розуміє ціну людського життя». Але вона застережила від позитивної оцінки дій Президента РФ Володимира Путіна. Мовляв, звільнивши її, він продемонстрував свою зневагу, а не зробив крок назустріч.

Зрештою, вона закликала усіх європейців пам'ятати, що саме Україна сьогодні оберігає їхній спокій від російської загрози.

[dyvys_blockqoute text="Зараз Україна стоїть на передовому рубежі вогню. Ми платимо за спокій Європи і за мир у своїй країні своєю кров'ю і життями своїх людей. Я прошу вас підтримати нас у цьому своєю твердою, послідовною, чіткою позицією. Лише разом ми переможемо" author="пояснила Савченко"]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: