В ООН оприлюдинили нові дані про кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні

На благодійному фестивалі до Всесвітнього дня біженця в Україні, що проходить у Києві, представник Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців в Україні Пабло Матеу заявив, що в Україні нараховується близько 2 мільйонів внутрішньопереміщених осіб.

На благодійному фестивалі до Всесвітнього дня біженця в Україні, що проходить у Києві, представник Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців в Україні Пабло Матеу заявив, що в Україні нараховується близько 2 мільйонів внутрішньопереміщених осіб. Про це передає Інтерфакс.

За словами Матеу, усі ці люди залишили свої домівки через війну на Сході України.

Також він назвав кількість біженців в усьому світі.

[dyvys_blockqoute text="Щорічно 20 червня з нагоди Міжнародного дня біженців Місія ООН у справах біженців надає звіт. Цього року я із сумом його представляю, тому що, за нашими даними, на сьогодні 65 млн людей у світі вважаються біженцями. Це на 5 млн людей більше, ніж минулого року" author="заявив Пабло Матеу"]

Він зазначив, що на сьогодні на 113 людей у світі припадає один тимчасово переміщений.

Матеу також поінформував, що станом на сьогодні в Україні проживає до 3 тисяч біженців із 70 країн. За його даними, більшість із них – це вихідці з Афганістану, Сирії та Сомалі – країн, охоплених конфліктами.

[dyvys_blockqoute text="Щорічно в Україні близько 1 тис. людей звертаються, щоб отримати статус біженця. І їм цей статус отримати в Україні надзвичайно складно. І навіть після отримання більшість із них стикається з проблемами пошуку житла, роботи, а також вивчення мови" author="наголосив представник ООН"]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: