Соціологи розповіли, де в Україні найбільше недолюблюють переселенців

Негативні тенденції щодо переселенців найбільше простежуються у Києві та на Західній Україні. Як повідомляє Київський міжнародний інститут соціології, 43% населення України сприймають переселенців позитивно, а 47% - нейтрально.

Про це інформує ІА «Вчасно».

Однак, в Києві і на західній Україні спостерігаються негативні тенденції в сприйнятті місцевими жителями переселенців. Так, третина опитаних киян заявили, що відчули вплив ВПЛ на суспільство, при цьому 39% киян пов'язують появу переселенців з погіршенням криміногенної обстановки в місті, а 21% жителів столиці вважають їх винними в зростанні соціальної напруги.

Жителі західної України, переважно за межами обласних центрів, підтримують негативні стереотипи щодо ВПЛ - вони звинувачують їх у проросійських поглядах, небажанні працювати нарівні з усіма, агресивному ставленні до місцевого населення, бажанні мати особливий статус через своїх життєвих обставин. Також більшість опитаних жителів західної України вважає, що переселенці самі винні в тому, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: