У Росії все побудовано на придушені психології, - Афанасьєв про тортури у в'язниці

Про це під час інтерв'ю Громадського радіо сказав кримчанин Геннадій Афанасьєв, якого вдалося звільнити з російської в'язниці.

Про це під час інтерв'ю Громадського радіо сказав кримчанин Геннадій Афанасьєв, якого вдалося звільнити з російської в'язниці.

За його словами у Росії все побудовано на придушені психології.

«Для цього використовують не тільки фізичне, а й моральний тиск, коли людині не дають спати, їсти, не дають засобів гігієни, щоб сходити в туалет, коли є загроза від інших арештантів, коли похід в туалет проглядається з усіх боків», - каже він.

Також він розповів, що спочатку це вже вибиває з колії.

«Перші 10 днів я не спав взагалі. Мене будили через кожні 10 хвилин, щоб я підходив до віконця для видачі їжі, називав своє прізвище, і всі статті, за якими мене звинувачують. Тортури почалися спочатку. Я вже навіть не знаю, що і називати тортурами. При затриманні мене били в живіт і голову», - розповідає Афанасьєв.

Також Геннадій Афанасьєв розповів, що в перший день його вивезли в ліс з мішком на голові, всю дорогу допитували, били в область голови і живота, говорили, що буде собі могилу копати.

«В підсумку привезли в квартиру, зв'язали, проводили всі необхідні дії в моїй квартирі. Потім повезли в ФСБ, де прикували до ручки столу з одного боку, а з іншого боку - до великого хлопця-кавказці. Природно, я не мав права ні зателефонувати, ні попросити адвоката», - зазначив кримчанин.

Всі пересування - голова біля колін, щоб я не міг розглянути тих, хто мене допитує. Йшов допит 5 днів, мене душили, одягали пакети на голову. Також одягали протигаз з довгим шлангом, в якому відкручувався нижній клапан і туди з балончика бризкався якийсь склад, що викликав блювання. Блювота починалася в маску, і я захлинався. Коли бачили, що голова смикається, а тіло відкидається на спинку стільця, маску знімали. Таким чином змушували мене дати свідчення за фактом підпалу двох центрів в Криму: «Єдиної Росії» і «Русского единства».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: