У Сколе після річної затримки видачі землі, учасники АТО отримають обіцяне

zemlia1

На Львівщині у місті Сколе міська рада більше року відмовлялася розглядати питання про виділення земельних ділянок для учасників АТО.

Про це, 31 травня повідомляв під час сесії Львівської облради депутат Олег Андрусишин. Тепер ситуація зрушила з мертвої точки.

Справа була в тому, що мер міста Сколе Володимир Москаль, якого відсторонили від посади 20 травня, лобіював видачу земельних ділянок на даній території своїм близьким родичам та друзям, прикриваючись видачею земельних ділянок для учасників АТО. Про це також повідомий Олег Андрусишин.

Як повідомила ІА Дивись.info виконувач обов'язків міського голови Сколе Ольга Щуревич, вже розроблений детальний проект плану території для учасників АТО. Цей проект розроблявся міським головою протягом багатьох місяців, але чомусь він ніяк не міг його доробити і затвердити.

«Я вважаю, що в нього не було бажання затвердити цей проект. Сьогодні (16 червня — ред.) засідає земельна комісія по цьому питанню, після чого оголосимо громадські слухання. 30 червня відбудеться сесія, де на порядку денному буде розглядатися питання, щодо затвердження виділення земельних ділянок», — сказала Ольга Щуревич.

Ольга Щуревич розповіла, що в квітні був розглянутий рекомендований список громадян на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку із земель житлової та громадської забудови в кварталі житлової забудови.

«У списку 10 чоловік учасників АТО, з них 3-4 людей, які є в «Правому секторі» та брат Героя Небесної сотні. Але також в цьому списку є його (Володимира Москаля - ред.) родичі, серед яких: Ірина Кашаник - це його сестра, Будцко Любов - це його тітка, Васьків Марія - родичка та Гурський Микола та Юрій - це його куми. Чому він так трактує, бо сесія райради прийняла меморандум, в якому 30% земель на території ради першочергово виділяється учасникам АТО. Решту мешканцям міста, серед яких є його родичі та близькі друзі. У списку є троє осіб, яким по справедливості мали б надати землю - Баран Ярослава, Сачко Галина, Шозда Людмила», — розповіла Ольга Щуревич.

Top.bmp

Також вона розповіла, що Володимир Москаль відсторонений до 18 липня включно, після чого його знову відсторонять.

Натомість Володимир Москаль повідомив ІА Дивись.info що непричетний до видачі ділянок своїм близьким родичам та друзям, після чого відмовився коментувати цю ситуацію.

Голова спілки учасників АТО Сколівщини отець Володимир розповів ІА Дивись.info, що вже розробляється квартал, тому основний процес щодо видачі земділянок для учасників АТО пішов.

«На вулиці Івана Франка ще попередня каденція депутатського корпусу вирішила виділити ділянку для учасників бойових дій. Тому на початку 2015 року вже були написані перші заяви на виділення земділянок. Але відтоді це питання не вирішувалося», — сказав голова спілки.

Також він розповів, що в цьому кварталі мають виділити 36 ділянок для учасників бойових дій.

«Із тих людей, які написали заяви по місту — це, якщо говорити про ЗСУ і Нацгвардію, порядку 36-37 чоловік, також СБУ та МВС — 10-13 чоловік», — зазначив отець Володимир.

Отець Володимир додав, що буде розроблено ще один квартал, який буде розташований по вулиці Братів Вільшинських, де нададуть земділянки співробітникам СБУ і МВС.

«Депутати налаштовані позитивно, щоб нарешті закрити це питання», — додав голова спілки учасників АТО Сколівщин

У відділі Держгеокадастру у Сколівському районі повідомили, що у Сколе зарезервовано до півтора гектара землі і було подано 60 заявок. Загалом у Сколівському районі наразі було виділено 39 земельних ділянок.

Юрій ШУМАК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: