Масштабний українсько-американський проект «Проти опіків» стартував на Львівщині

2boys-286151

У Львівській області реалізують масштабний освітній українсько-американський проект «Проти опіків», ціль якого – допомогти батькам попередити опіки у дітей гарячою рідиною. Ініціювала проект в Україні Гарвардська медична школа.

Впровдож реалізації цього проекту медичні працівники навчатимуть батьків у поліклінках, жіночих консультаціях, дитсадочках, як запобігти опіковим травмам дітей у побутових умовах, зокрема на кухні та у ванній кімнаті.

9a800779-7695-4bab-804d-f0687d0d1080

За даними статистики, опіки займають перше місце серед причин дитячого травматизму у світі. Щороку в Україні опіки отримують понад 12 тисяч дітей. Найбільш постраждала група – діти від 1-го до 5-ти років, адже в цьому віці малюки починають ходити і активно досліджувати все навколо. Як зазначають спеціалісти, більшість з них стається на кухні гарячою рідиною (кип’ятком, молоком, кавою тощо) через неуважність або незнання дорослих.

На підтримку «Проти опіків» також  стартувала інформаційна кампанія.  На сайті інформаційної агенції «Дивись.Info» створена окрема сторінка «Проти опіків», на якій координатори  проекту розповідатимуть про хід програми, публікуватимуть статистику і корисні, практичні поради, що допоможуть захистити здоров’я вашої дитини. Окрім того, слідкувати за реалізацією проекту можна на публічній сторінці  у Facebook.

Against-burns-infographic_1920x5391

У рамках інформаційної кампанії у салонах львівських автобусів вже розмістили плакати-наклейки з візуалізованою інформацією про те, як захистити власну дитину від опіків і як правильно надати першу домедичну допомогу, якщо опік гарячою рідиною все ж стався.

Довідка. Українсько-американський освітній проект «Проти опіків» (Scald Burn Preventin Program in Ukraine) ініціював у Львівській області професор Гарвардської медичної школи і лікар бостонської клініки Shriners Hospital for Children Геннадій Фузайлов. На Львівщині цей проект впроваджують за сприяння Департаменту охорони здоров’я ЛОДА, Управління охорони здоров’я ЛМР, Львівського опікового центру Комунальної міської клінічної лікарні №8.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: